Закон і Бізнес


У разі загибелі журналіста держава виплатить компенсацію


26.10.2016 17:35
2770

Уряд схвалив проект постанови «Про затвердження Порядку виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), поранення (контузії, травми або каліцтва) журналіста при виконанні ним професійних обов'язків».


Як повідомляє виданню «Закон і Бізнес» прес-служба Кабміну, для отримання грошової допомоги членам сім'ї загиблого журналіста необхідно буде в 6-місячний термін з дати отримання свідоцтва про смерть журналіста подати в міжвідомчу комісію з питань виплати такої допомоги, утвореної Держкомтелерадіо, заяву та ряд документів.

Журналіст, який у відповідності з Порядком має право на виплату допомоги внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва) повинен особисто або через свого представника подати до комісії письмову заяву та документи, що підтверджують отримання поранення (контузії, травми або каліцтва) під час виконання професійних обов'язків.

Рішення про призначення допомоги комісія буде приймати в місячний термін.

Нагадаємо, згідно ст. 18 Закону «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» у разі загибелі (смерті) журналіста при виконанні ним професійних обов'язків членам сім'ї загиблого (померлого) з держбюджету виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 100 прожиткових мінімумів, а у разі поранення (контузії, травми або каліцтва), заподіяного журналіста під час виконання ним професійних обов'язків, йому виплачується з держбюджету одноразову допомогу до 50 прожиткових мінімумів.

Закон і Бізнес