Закон і Бізнес


За мову — позов


№44 (1290) 29.10—04.11.2016
3975

Львівський окружний адміністративний суд задовольнив позов до Міністерства внутрішніх справ з вимогою провести службове розслідування фактів ігнорування української мови у публічних виступах голови Національної поліції Хатії Деканоідзе.


Як розповів порталу zaxid.net позивач Святослав Літинський, він ще у березні звертався в МВС з проханням провести службове розслідування щодо факту не використання Х.Деканоідзе української мови та притягнути її до дисциплінарної відповідальності.

Оскільки це звернення у міністерстві проігнорували, львів’янин звернувся до суду, оскаржуючи неправомірність дій правоохоронного відомства. За його словами, представники МВС тричі не з'являлися в судове засідання.

Тож суд розглянув і задовольнив позов без їхньої участі. Проте, сам позивач переконаний, що це рішення оскаржуватимуть в апеляційному порядку. Утім, коментуючи рішення, очільниця Нацполіції запевнила, що вчить мову і про підготовку апеляційної скарги не зазначила.

Раніше львів’янин виграв схожі справи у міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і голови Національного антикорупційного бюро Артема Ситника. Наприкінці вересня ЛОАС також зобов’язав апарат Верховної Ради перекладати на українську всі виступи народних депутатів.