Закон і Бізнес


ВККС назвала організації, які не допущені до участі Раді доброчесності


24.10.2016 13:39
2182

Комісія відхилила подані документи чотирьох громадських організацій: ГО «Держава», ГО «Антикорупційний Комітет», Всеукраїнська ГО «Соборне Гетьманське Козацтво» та МГО «Міжнародної Дипломатичної Місії Народної Дипломатії «Європейська Україна».


Про це виданню «Закон і Бізнес» повідомила прес-служба Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Повідомляється, що 21 жовтня 2016 року на засіданні ВККСУ вирішувалося питання про відповідність громадських об’єднань, які подали документи до Комісії, вимогам до участі у зборах представників громадських об’єднань для створення Громадської ради доброчесності.

Комісія розглянула подані документи чотирьох громадських організацій: ГО «Держава», ГО «Антикорупційний Комітет», Всеукраїнська ГО «Соборне Гетьманське Козацтво» та МГО «Міжнародної Дипломатичної Місії Народної Дипломатії «Європейська Україна».

Документи, які подали ці організації, не відповідають статті 87 Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Тому Комісія вирішила, що зазначені ГО не можуть бути допущені до участі у зборах представників громадських об’єднань для створення Громадської ради доброчесності.

Нагадаємо, що до Комісії звернулося 40 громадських об’єднань, представники яких мають намір взяти участь у зборах. Також звернувся громадянин Ішханян А.Р. Питання про відповідність інших громадських об’єднань вимогам до участі у зборах представників громадських об’єднань для створення Громадської ради доброчесності вирішуватиметься на наступних засіданнях Комісії.

Закон і Бізнес