Закон і Бізнес


У ПАРЄ вітають конституційні зміни в судовій системі України


13.10.2016 14:10
3781

Асамблея Ради Європи вітаючи прийняття конституційних змін у судовій системі, закликає українську владу ефективно здійснювати розслідування злочинів проти Майдану і трагічних подій в Одесі.


Про це йдеться в доповіді чеського депутата Христини Зеленкової, оприлюдненому на сайті ПАРЄ, передає видання «Закон і Бізнес».

«Асамблея, вітаючи прийняття конституційних змін у судовій системі, закликає українську владу ефективно здійснювати нові заходи, рішуче боротися з усіма формами корупції, в т. ч. на найвищому політичному рівні, забезпечити ефективне функціонування новостворених антикорупційних установ і далі проводити реформи, в т. ч. конституційної реформи з децентралізації», — сказано в доповіді.

Також українську владу закликають забезпечити належне розслідування злочинів проти Майдану і трагічних подій в Одесі в травні 2014 року, щоб забезпечити підвищення суспільної довіри до системи кримінального правосуддя.

«Вітаємо активізацію підтримки, яку Рада Європи пропонує Україні, зокрема, в рамках Плану дій Ради Європи 2015-2017 рр.., і закликаємо держави-члени розглянути питання про подальше фінансування, у т. ч. за рахунок добровільних внесків», — наголошується в доповіді.

Закон і Бізнес