Закон і Бізнес


Голова Одеського апеляційного госпсуду подала у відставку


Н.Морщагіна підкреслює, що не має морального права залишатися на посаді судді та голови суду, у зв'язку з подіями, які відбуваються останнім часом.

07.10.2016 12:26
212375

Голова Одеського апеляційного господарського суду Наталія Морщагіна звернулася до Верховної Ради і у Вищу раду юстиції з проханням звільнити її від займаної посади у зв'язку з відсутністю безпечних умов для здійснення належного і неупередженого правосуддя.


Про це виданню "Закон і Бізнес" повідомили в Одеському апеляційному господарському суді.

У своїй заяві Н.Морщагіна підкреслює, що не має морального права залишатися на посаді судді та голови суду, у зв'язку з подіями, які відбуваються останнім часом по відношенню до суддів.

Нагадаємо, 5 жовтня 2016 року, у зв'язку з протиправними, під прикриттям патріотичних гасел, діями так званих «громадських активістів» була припинена робота Одеського апеляційного господарського суду та господарського суду Одеської області.

Пізніше з'ясувалося, що двом суддям Одеського апеляційного господарського суду зі складу колегії суддів, лікарями швидкої медичної допомоги поставлений діагноз: гіпертонічний криз, рекомендовані госпіталізація і стаціонарне лікування. Одному з суддів в обличчя потрапила хімічна речовина, іншим суддям - на різні частини тіла.

Закон і Бізнес