Закон і Бізнес


Кабмін схвалив створення фінансової поліції


06.10.2016 10:06
4244

Кабмін схвалив законопроект щодо вдосконалення податкової системи, презентований раніше Мінфіном. У ньому передбачено ряд змін у ПКУ, серед яких: запровадження електронного кабінету платника податків, "податкова амністія", створення єдиного реєстру платників ПДВ та фінансової поліції.


Про це виданню "Закон і Бізнес" повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

В уряді заявляють, що мета законопроекту – підвищити якість адміністрування, тобто всього процесу нарахування сплати податків і взаємодії платника податків і податкової. Очікується, що результатом стане створення нормальних умов для розвитку бізнесу. Цей пакет податкових змін є важливою частиною реформи ГФС, адже він прибирає можливості для системної корупції в податковій сфері.

Також Кабмін зазначає, що робота над законопроектом була "безпрецедентно" відкритою. Підкреслюється, що даний пакет змін є результатом спільної роботи народних депутатів, бізнесу, громадських експертів та Міністерства фінансів.

Нагадаємо, раніше "Закон і Бізнес" обговорював запропонований перелік поправок у податкове законодавство з керуючим партнером АК "Соколовський і партнери" Владиславом Соколовським. Адвокат розповів про необхідність та можливі наслідки "податкової амністії" в Україні, а також про долю заборгованості з відшкодування ПДВ у зв'язку із створенням єдиного відкритого реєстру його платників. Про ці та інші новели законопроекту читайте в інтерв'ю.

Закон і Бізнес