Закон і Бізнес


Найдивніший штат

У Флориді їдять тарганів, крадуть динозаврів і через суд ходять на побачення


У Флориді жити не сумно. Тут навіть злочини скоють весело й іноді безглуздо.

№45 (1084) 10.11—16.11.2012
ОЛЕНА АВЕР’ЯНОВА
3301

У Флориді, втім, як і в багатьох інших місцях США, постійно щось відбувається. Ось тільки концентрація незвичайних подій і явищ там настільки велика, що у 2010 році агентство Франс Пресс навіть визнало цей штат найдивнішим. Цим титулом Флорида не поступилася потенційним конкурентам ні у 2011-му, ні тепер, у 2012-му. У штаті Флорида дійсно час від часу скоюють безглузді злочини, відбуваються дивовижні події, приймаються незвичайні бізнес-рішення. Він і справді заслуговує на «титул» найдивнішого в США. П’ять наступних історій можуть підтвердити цю тезу.


Секс на столі

Так, 15 жовтня, в Орландо поліція заарештувала пару, яка займалася сексом на столі в патіо ресторану. Закоханих затримали зовсім не за публічний статевий акт, як ви могли б подумати. Насправді 32-річні Джеймі Кало й Тіффані Лінн Баргейнер не сплатили рахунку на $101, до того ж Д.Кало спробував утекти, опираючись власникові ресторану, незадоволеному дійством, що відбулося на столі.

Як пояснили в поліції, щоб заарештувати Д.Кало і Т.Баргейнер за секс у громадському місці, працівники правоохоронних органів повинні були отримати скаргу на поведінку пари. Проте ніхто з відвідувачів ресторану — навіть ті, хто прийшов з маленькими дітьми, — не захотів поскаржитися на закоханих в поліцію.

Якби й власник закладу змирився з тим, що пара не сплатила рахунку, то Д.Кало і Т.Баргейнер, задовольнивши свої потреби в їжі і сексі, спокійно пішли б з ресторану. Але господар виявився не таким зговірливим, як клієнти.

Їжа таргана

Інша, так би мовити, гастрономічна історія відбулася на початку жовтня на конкурсі з поїдання тарганів. Усе б нічого, але закінчився турнір трагічно: помер переможець.

Едварду Арчболду, а саме він виграв змагання, що проходило в зоомагазині міста Дирфілд-біч, по закінченні конкурсу стало погано. У шлунку американця така екзотична страва залишатися не побажала: чоловіка нудило, і він вийшов з магазину.

Е.Арчболд знепритомнів і впав, йому викликали швидку допомогу, але лікарі не змогли допомогти чоловікові — він помер у лікарні. Проте медики не стали поспішно звинувачувати в смерті Е.Арчболда тарганів і пообіцяли оголосити причину події після розтину.

Вкрасти динозавра

Поліція Флориди почала розслідування у справі про викрадення кісток динозаврів. Так, і в XXI столітті цим стародавнім тваринам не дають спокою. В усякому разі про це свідчать вчинки Еріка Прокопі, якого спіймали на крадіжці кісток тарбозавра (того самого, якого наказали повернути Монголії), а також завролофа й мікрораптора.

Злочинця впіймали, правда, тоді, коли він скоїв уже не одне правопорушення. Коментуючи арешт Е.Прокопі, співробітники правоохоронних органів повідомили, що, на його рахунку величезна кількість подібних крадіжок.

Романтичний суд

Зимою 2012 року суд Флориди розглянув справу про побутове насильство, відповідачем у якій виступав 47-річний Джозеф Брей. Він, як з’ясувалося, посварився з дружиною і хотів було в нападі гніву її вдарити, але робити цього не став.

Причиною конфлікту подружжя стало невдоволення жінки тим, що чоловік не привітав її з днем народження. Вона нагадала йому про це, але Д.Брей замість того, щоб приголубити її і вибачитися, штовхнув жінку на диван, схопив за горло і заніс над її обличчям кулак, але не вдарив. Чоловіка заарештували й він постав перед судом.

Суддя взяв до уваги, що для Д.Брея це був перший арешт у житті, крім того, дружину він все-таки не бив. У результаті суддя відпустив підсудного, поставивши умову, що той повинен запросити дружину на побачення — купити їй квіти, зводити в ресторан, а потім у боулінг-клуб. При цьому представник американського правосуддя заздалегідь поцікавився у дружини Д.Брея, який ресторан вона хоче відвідати й які розваги їй подобаються. Така ось судова романтика по-флоридськи.

Раффлса шкода

На початку 2012 року Флорида знов нагадала Штатам, хто в «будинку» найдивніший. В Орландо заарештували чоловіка, що намагався задушити чорного лебедя на кличку Раффлс. 47-річний Джон Марк Вінн чомусь витягнув птаха з водойми, в якій він мирно плавав, узяв за шию й поніс. При цьому чоловік закликав усіх перехожих оцінити його вчинок. Проте охочих захоплюватися не знайшлося. Дж.Вінна заарештували й доставили в поліцейське відділення.

Навіщо він намагався задушити лебедя, з’ясувати так і не вдалося (ймовірно, спеціальної мети не було, адже, не забувайте, це відбувалося у Флориді). Але звинувачення в крадіжці майна (лебідь належить фермі) і в жорстокому поводженні з тваринами Д.Вінну все-таки пред’явили.

Що стосується Раффлса, то лебедя відпустили й попросили відвідувачів не чіпати його зайвий раз: у фахівців були підозри, що в птаха зламано кілька хребців. Сподіватимемося, що з лебедем все гаразд і він щасливо живе у своїй водоймі.

Lenta.ru