Закон і Бізнес


Інтелектуальна власність


№40 (1286) 01.10—07.10.2016
3561

21.09.2016 Київський апеляційний господарський суд відмовив ВАТ «Сбербанк» у задоволенні апеляційної скарги у справі щодо дострокового припинення дії свідоцтва на знак для товарів і послуг «Сбербанк» ВАТ «Ощадбанк».


Апеляційна скарга була подана на рішення Господарського суду м. Києва, яким той раніше відмовив «Сбербанку» у задоволенні позовних вимог до «Ощадбанк» та Державної служби інтелектуальної власності.

27.05.2016 «Сбербанк» подав позов про дострокове припинення дії свідоцтва на знак для товарів і послуг «Сбербанк» для всіх послуг 36 класу МКТП. Спільно з юридичним департаментом клієнта юристи агенції зібрали належні докази, які підтверджують використання торговельної марки в рекламі, діловій документації, Інтернеті, а також під час пропонування послуг.

Представники позивача намагалися переконати суд, що надані докази не є належними, а використання торговельної марки було недобросовісним. Апеляційна інстанція у свою чергу погодилася з аргументованою і переконливою позицією юристів агенції «Дубинський і Ошарова» про необгрунтованість тверджень позивача.

Таким чином, «Ощадбанк» відстояв своє право на торговельну марку «Сбербанк» на території України.