Закон і Бізнес


Комунікацію покращать


№39 (1285) 24.09—30.09.2016
4074

Протягом наступних кількох місяців судову систему чекають зміни у комунікаційній сфері. Рада суддів планує зайнятися розробленням правил висвітлення діяльності храмів Феміди та володарів мантій у соціальних мережах.


РСУ затвердила орієнтовний план роботи. Так, до кінця року вона хоче вивчити питання щодо можливості впровадження телерадіоканалу «Судова влада». Уже в листопаді «самоврядники» мають намір розробити методологію наповнення веб-сайтів судів.

Окрім цього, РСУ думає і на перспективe: до кінця 2017-го орган планує вдосконалити роботу прес-центру судової влади, створити підрозділи для роботи з пресою в усіх апеляційних округах. Також в органу суддівського самоврядування є ще більш як рік, аби виготовити пам’ятку щодо розгляду резонансних справ та замінити веб-сайти судів на нові.

Втім, рада перейматиметься не тільки комунікаційними питаннями. Так, «самоврядники» обіцяють постійно вивчати випадки безпідставного внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальних проваджень щодо законників. У РСУ навіть поміркують над тим, які механізми потрібно розробити для запобігання таким фактам. Подумають у РСУ й над тим, як удосконалити дисциплінарні процедури.

Як бачимо, планів у РСУ багато. В той же час до кінця року вона збиратиметься ще тричі: 6 жовтня, 4 листопада та 2 грудня.