Закон і Бізнес


Президент звільнив «суддю терористичної організації»


19.09.2016 16:47
1736

Указом Президента № 401 у зв’язку з порушенням присяги звільнено суддю Донецького окружного адмінсуду Миколу Бойка та суддю господарського суду Одеської області Павла Меденцева.


Вища рада юстиції, що вносила відповідні подання Президенту, дійшла висновку, що суддя М.Бойко безпідставно був відсутній на роботі та не виконував обов’язки судді без поважних причин. Крім того встановлені факти, які свідчать про його призначення «суддею терористичної організації».

Суддя П.Меденцев також без поважних причин не з’являвся на робочому місці та не здійснював правосуддя, не повідомляв протягом тривалого часу про своє місце перебування та причини неявки на роботу, тобто порушив присягу судді. Крім цього Генпрокуратура оголосила П.Меденцева у розшук у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною п’ятою статті 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі). Постановою ВР від 30 червня 2015 року № 560-VIII надано згоду на його затримання та арешт (взяття під варту).

Як зазначають у ВРЮ, встановлені обставини кожна окремо та в сукупності підривають авторитет правосуддя, порочать звання судді та беззаперечно свідчать про порушення присяги судді.

Закон і Бізнес