Закон і Бізнес


Вони наступають…


№38 (1284) 17.09—23.09.2016
3918

В американського робота-юриста Роса з’явився електронний колега у Великій Британії. Він займатиметься угодами з нерухомістю, але поки не зможе повністю замінити людей.


Міжнародна юрфірма Reed Smith запустила у своєму лондонському офісі пілотну програму, в рамках якої почала використовувати в роботі технології штучного інтелекту. Про це повідомляє Law Gazette.

За словами старшого співробітника відділу обробки інформації Люсі Діллон, фірма використовувала технології штучного інтелекту для проведення міжнародних транзакцій у справах, пов’язаним з нерухомістю. Жінка відзначила, що компанія продовжить використовувати ці системи при здійсненні операцій, що вимагають вивчення великого обсягу документів.

За даними видання, було випробувано «когнітивну обчислювальну платформу», розроблену постачальником програмного забезпечення — компанією RAVN Systems. Система використовувалася, зокрема, для «читання, інтерпретації та виділення» ключових положень із клієнтського договору оренди. Потім програма склала огляд, який виявив «високоризиковані договори, що вимагають подальшої перевірки».

Л.Діллон уважає, що в майбутньому розробки штучного інтелекту стануть нормою та дедалі більше проникатимуть у роботу юрфірм. Проте представниця Reed Smith підкреслює, що ці системи не зможуть замінити реальних юристів.

Нагадаємо: у травні поточного року американська юрфірма Baker & Hostetler найняла на роботу робота-юриста, що працює на основі штучного інтелекту. За ідеєю керівництва компанії, робот Рос повинен очолювати відділ у справах банкрутства, в якому працює 50 осіб.