Закон і Бізнес


Експерт знайшла «дірки» в новому пакеті податкових змін


09.09.2016 14:37
2413

Нещодавно представлений в профільному комітеті Верховної Ради пакет податкових змін, що передбачає коригування в адмініструванні податків, зміни щодо податку на прибуток, ПДВ та ПДФО, крім заявлених позитивних моментів, містить норми, які в разі їх реалізації можуть погіршити умови ведення бізнесу в Україні.


Детальніше про презентацію пакету податкових змін можна дізнатися за посиланням.

На існуючі проблемні моменти звернула увагу радник, керівник податкової практики АО «Спенсер і Кауфманн» Марина Томаш.

Так, зокрема, проектом передбачена конкретизація підпункту 80.2.6 ПКУ. Якщо ініціатива буде підтримана, то фактичну перевірку проводитимуть в разі виявлення за результатами попередньої перевірки порушення законодавства з питань: непроведення розрахункових операцій через РРО з фіскальним режимом роботи, проведення розрахункових операцій на неповну суму вартості проданих товарів (наданих послуг), наявності ліцензій, свідоцтв, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами) та ін.

«Законодавцю пропонують закріпити, як одну з підстав для фактичної перевірки, порушення оформлення трудових відносин з працівниками. З огляду на те, що паралельно йде робота з підготовки нового КЗпП, після його ухвалення проблема з перевірками податкової на підприємстві може виникнути у багатьох», - попереджає експерт.

Досить об'ємний проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України», підготовлений Міністерством фінансів України, зараз активно обговорюється в ділових колах і професійних об'єднаннях. Фінальну версію документа Міністр Данилюк пообіцяв представити вже до кінця вересня. «Таким чином, залишається надія, що зауваження, висловлені експертами, будуть враховані перед офіційною реєстрацією проекту в парламенті», - зазначає М.Томаш.

Повністю з текстом статті можна ознайомитися тут.

Закон і Бізнес