Закон і Бізнес


Старість та — як тягота


№37 (1283) 10.09—16.09.2016
4129

Майже половина всіх партнерів 200 провідних юридичних фірм США є представниками «мовчазного покоління», що народилися в 1940—1950-х роках. Це означає, що найближчим часом юрфірми США чекає масштабна хвиля звільнень немолодих юристів у зв’язку з їх виходом на пенсію.


У попередньому звіті кадрового агентства Major, Lindsey & Africa зокрема, зазначається, що 16% партнерів юрфірм підуть на пенсію протягом найближчих 5 років, ще 38% мають намір звільнитися в найближчі 10 років. Така хвиля звільнень стане найбільшою за всю історію юрфірм BigLaw і матиме особливо сильний вплив, оскільки після фінансової кризи 2008 року компанії зазнають труднощів з набором персоналу.

Автори дослідження наголошують, що масовий вихід правників на пенсію позначиться на співпраці з клієнтами. Проведене опитування показало, що в 63% юркомпаній партнери у віці понад 60 років ведуть майже чверть справ. «Фірми, не орієнтовані на розподіл співпраці з клієнтами тепер, піддаються найбільшому ризику», — мовиться в доповіді.

Ще однією проблемою залишається фінансовий аспект. Деякі юрфірми не фінансують свої пенсійні зобов’язання, у зв’язку з чим їм доводиться робити виплати співробітникам, котрі звільнилися, з річного прибутку. «Чим довше живуть люди, тим більшою (для компаній) буде довічна допомога», — говорять автори звіту. В аналітичній компанії Judy Diamond Associates відзначають, що нині тільки 61% американських юфрірм мають установлений план виплати таких компенсацій.

Дослідження також виявило, що керівники юридичних компаній можуть зіткнутися із ситуацією, коли виплати співробітникам-пенсіонерам виявляться вищими, ніж доходи, одержані завдяки праці молодих фахівців, повідомляє American Lawyer.