Закон і Бізнес


Створена робоча група з питань переселенців


29.08.2016 10:58
3856

До групи входять громадські організації, юристи, посадовці деяких державних і комерційних організацій, які пов'язані з врегулюванням життя переселенця.


Як повідомляє Ресурс для переселенців і сходу, після напрацювання основних проблем і шляхів їх рішення, будуть створені чек-листи і законопроекти, які потім мають подаватися в Кабінет Міністрів України і Верховну Раду України. При цьому, громадська і медійна підтримка цієї теми теж планується. Переселенці з Криму і Донецькою, Луганською областей 26.08.2016 провели першу зустріч і  прийняли рішення розділитися на підгрупи з вироблення пропозицій.

Група 1: "дебюрократизация" (скасування довідок, електронна база переселенців, спрощення процедур).

Група 2: "житло" (кредитування житла; проекти недобудов; надання грантів по будівництву житла від міжнародних донорів, виділення землі під будівництво).

Група 3: "підприємництво" (розробка ідей щодо звільнення від оподаткування для переселенців підприємців малого і середнього бізнесу; списання податкових заборгованостей для підприємців з окупованих частин Донбасу за 2014-2015 року; кредитування стартапів переселенців на вигідних умовах). Таким чином, почнуть працювати 3 підгрупи.