Закон і Бізнес


Створено спеціальний відділ національно-патріотичного виховання


25.08.2016 17:49
3127

В Мінмолодьспорту підписали План заходів з виконання Меморандуму про співпрацю між Кабінетом Міністрів України та Світовим Конґресом Українців.


Як повідомили виданню «Закон і Бізнес" повідомили в Міністерстві молоді та спорту України, сьогодні, 25 серпня 2016 року Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов зустрівся з президентом Світового Конгресу України Євгеном Чолієм.

«Створений спеціальний відділ національно-патріотичного виховання. Міністерство домоглося, аби для підтримки та розвитку організацій та заходів патріотичного спрямування з бюджету було виділено кошти. Цей напрямок є одним з пріоритетних у нашій діяльності. Ця робота також проводиться у співпраці з іншими відомствами — зокрема Міністерством освіти та науки та Міністерством оборони України»,  – зазначив Ігор Жданов.

У свою чергу Євген Чолій також привітав підписантів Плану заходів та запевнив, що свято

“Спортивні досягнення — це ті інструменти, які ми повинні використовувати аби представити Україну у позитивному світлі”,  – підкреслив Євген Чолій.

Одностайними з президентом СКУ були Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук та директор представництва Світового Конгресу Українців в Україні Сергій Касянчук.

План заходів є своєрідною дорожньою картою та включає в себе основні кроки, направлені на активне залучення до співпраці громадських організацій у сфері розвитку молодіжної політики та спорту.

То ж до підписання документу з українського сторони, окрім Мінмолодьспорту, долучилися Національний олімпійський комітет України в особі президента Сергія Бубки, Національний комітет спорту інвалідів України на чолі з президентом Валерієм Сушкевичем та Спортивний комітет України, який очолює Ілля Шевляк.

З боку Мінмолодьспорту у заході також взяли участь перший заступник Міністра Ігор Гоцул, заступник Міністра Олександр Ярема та заступник Міністра з питань європейської інтеграції Микола Мовчан.

Учасники зустрічі домовилися про подальшу координацію зусиль з метою реалізації спільних проектів між Україною та СКУ. Зокрема одним з таких проектів має стати участь українських військовослужбовців, які були учасниками антитерористичної операції на Сході України, в ІnvictusGames, що пройдуть у вересні 2017 року в м. Торонто (Канада).

Закон і Бізнес