Закон і Бізнес


Кожен третій спір з питань публічної служби – до Нацполіції


22.08.2016 12:24
2594

Окружний адміністративний суд міста Києва прозвітував про свою діяльність протягом 2016 року і відзначив, що третина позовів до суду стосуються дій чи бездіяльності Національної поліції України.


Як повідомили «Закон і Бізнес» у ОАСК, щотижня до Окружного адміністративного суду міста Києва надходить не менше 56 позовів з питань публічної служби. При цьому третина громадян, що звернулись до суду зі спором такої категорії, намагаються оскаржити дії, акти, чи бездіяльність Національної поліції України, її територіальних підрозділів чи атестаційних комісій. Така тенденція спостерігається в ОАСК з початку 2016 року.

Загалом із 1 січня по 31 липня цього року суд отримав на розгляд 1706 справ зі спорів щодо прийняття, проходження та звільнення з публічної служби, що становить майже 9% від загальної кількості надходжень до суду за цей період.  Минулого року спори цієї категорії становили 4,5% від загальної кількості надходжень, які отримував суд.

Слід зазначити, спори цієї категорії належать виключно до компетенції судів адміністративної юстиції. Так, згідно з п. 2 ч. 1 ст. 17 Кодексу адміністративного судочинства України до компетенції адміністративних судів, зокрема, належать і спори з приводу прийняття громадян на публічну службу, її проходження та звільнення з публічної служби.

Закон і Бізнес