Закон і Бізнес


Держкомтелерадіо планує збільшити частку програм для людей з вадами слуху


17.08.2016 14:02
2658

Державний комітет з телебачення і радіомовлення України прозвітував щодо результатів законотворчої діяльності у І півріччі. Зокрема, стосовно внесення змін до деяких законів України щодо поліпшення доступу до інформації осіб з порушеннями слуху.


Як повідомили виданню «Закон і Бізнес» у Держкомтелерадіо, загалом, з початку поточного року Держкомтелерадіо розроблено 37 проектів нормативно-правових актів: 6 законопроектів, 5 проектів указів Президента України, 22 проекти акти Кабінету Міністрів України та 4 накази відомства, які зареєстровано у Міністерстві юстиції України.

Зокрема, на розгляді Кабінету Міністрів України знаходиться розроблений Держкомтелерадіо проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо поліпшення доступу до інформації осіб з порушеннями слуху», прийняття якого дасть змогу визначити частку добового телевізійного мовлення програм, доступних для сприйняття особами з вадами слуху. Держкомтелерадіо пропонує до 2017 року встановити частку загального обсягу телевізійного добового мовлення, адаптовану для сприйняття особами з порушеннями слуху шляхом перекладу на українську жестову мову та/або субтитрування, в розмірі не менше 10 відсотків (крім реклами), до 2018 року – 20 відсотків, до/з 2020 року – 50 відсотків. При цьому має бути враховано жанровий розподіл програм та передач відповідно до вимог, встановлених Кабінетом Міністрів України.

Крім того, розроблені Держкомтелерадіо законопроекти стосуються державного регулювання власності загального користування (суспільної власності), розвитку видавничої справи та популяризації читання на період до 2020 року, обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту, соціального захисту журналістів, призначення стипендій видатним діячам інформаційної сфери та присудження щорічної премії Президента України «Українська книжка року» тощо.

Усі проекти нормативно-правових актів розміщено для громадського обговорення на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо та сайті «Громадянське суспільство і влада» Урядового порталу.

Закон і Бізнес