Закон і Бізнес


Питання запобігання ґендерно-обумовленому насильству готові включити до програм підготовки суддів, – НШС


17.08.2016 09:36
2344

16 серпня пройшла координаційна зустріч з питань запобігання і протидії ґендерно-обумовленому насильству в період конфлікту, ініційована МФО «Рівні можливості» та ГО «Інформаційно-консультативний жіночий центр».


Про це виданню «Закон і Бізнес» повідомили в Національній школі суддів.

Учасники зустрічі обговорювали міжнародні механізми та успішні практики запобігання та протидії ґендерно-обумовленому насильству в період конфлікту та можливості їх застосування в Україні: Міжнародний кримінальний суд, Міжнародний протокол із документування злочинів ґендерно-обумовленого насильства в період конфлікту, Керівництво до репарації злочинів сексуального насильства підготовленого офісом Генерального секретаря ООН.

Учасники зустрічі дійшли висновку, що в Україні документування таких фактів, збір та аналіз відповідної статистики є проблемним. Представники громадських організацій обмінялися досвідом документування в умовах конфлікту. Учасники зустрічі спільно сформували рекомендації щодо комплексного державного підходу до запобігання і протидії ґендерно-обумовленому насильству.

Проректор Володимир Мазурок доповів учасникам зустрічі про готовність Національної школи суддів України включати питання щодо запобігання та протидії ґендерно-обумовленому насильству в умовах конфлікту до програм підготовки суддів.

Закон і Бізнес