Закон і Бізнес


Фальшиві філії

У Великій Британії виявили 62 фальшивих навчальних заклади


№34-35 (1280-1281) 13.08—31.08.2016
3686

Студенти, які проживають на заморських територіях Великої Британії, могли стати жертвами окремих організацій, що видавали себе за університети Сполученого Королівства і присвоювали фіктивні юридичні ступені.


Торік міністр освіти і науки Великої Британії Джо Джонсон доручив Higher Education Degree Datacheck провести перевірку серед вищих навчальних закладів, розташованих на заморських територіях країни. В результаті регулятор виявив 62 фіктивні організації, 32 з них були закриті.

Зокрема, 25 вузів заявляли, що вони є філіями британських університетів, і видавали студентам сертифікати, а також присвоювали юридичні кваліфікаційні ступені, повідомляє Law Gazette.

Видання наводить випадок, коли адвокат, ім’я якої не називається, була засуджена до 14 місяців позбавлення волі умовно і 200 годин громадських робіт за юридичну практику із сертифікатом фіктивного вузу. Про обман стало відомо після того, як на адвоката почали надходити скарги щодо її компетентності. В результаті керівництво перевірило її резюме і звільнило псевдоюриста.