Закон і Бізнес


Чим страшні покемони

У Нью-Йорку заборонили ловити казкових персонажів особам, які скоїли злочини сексуального характеру


№34-35 (1280-1281) 13.08—31.08.2016
4149

Американські гвалтівники, звільнені достроково, більше не зможуть ловити покемонів. Таким чином, влада сподівається захистити дітей, які ризикують стати жертвою злочинців через свою пристрасть до популярної гри.


Влада американського штату Нью-Йорк ввела заборону на Pokemon Go для людей, котрі скоїли злочини сексуального характеру і отримали умовно-дострокове звільнення, повідомляє New York Daily News.

Губернатор штату Ендрю Куомо пояснив, що цей захід спрямований на захист тисяч дітей і підлітків, які шукають покемонів у реальному світі за допомогою своїх смартфонів. Очікується, що рішення керівництва регіону торкнеться приблизно 3000 секс-злочинців, які вийшли на свободу. Їм буде заборонено скачувати на свої девайси ігри доповненої реальності та грати в них.

Е.Куомо також звернувся до компанії — розробника гри з проханням створити комп’ютерну програму, яка автоматично не дозволяла б отримувати доступ до цього додатка тим, кого визнали винним у подібних злочинах. «Захист дітей Нью-Йорка є пріоритетом №1, і у зв’язку з розвитком технологій ми повинні бути впевнені, що цей прогрес не дасть небезпечним злочинцям нових можливостей у пошуку жертв», — заявив губернатор.

Згідно з дослідженням 57 героїв гри було виявлено в Нью-Йорку в безпосередній близькості від 100 будинків зареєстрованих осіб, які були достроково звільнені або випущені під заставу у справах про сексуальне насильство, пов’язане з домаганнями до дітей або дитячою порнографією.