Закон і Бізнес


Під новим дахом


№33 (1279) 06.08—12.08.2016
3595

На Житомирщині після капітального ремонту відкрито нове приміщення Попільнянського районного суду. Це стало довгоочікуваною подією, адже будівля була в аварійному стані та потребувала ремонту з 2003 року.


Заступник голови Ради суддів Богдан Моніч, який є суддею Житомирського апеляційного адміністративного суду, побажав землякам, аби кожне рішення, що прийматиметься в нових стінах, було законним, справедливим, об’єктивним і неупередженим.

У свою чергу голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк наголосив на значимості події для районного центру та зауважив, що на оновлену будівлю тут чекали понад 10 років. Очільник ДСАУ повідомив, що нині розпочався процес оновлення системи фіксації судового процесу й Попільнянський райсуд стане одним із перших, де така система вже встановлена.

Він також сказав, що цьогоріч у Житомирській області капітально ремонтуються та оновлюються 4 районні суди. Це Ружинський райсуд, який потребує значних капіталовкладень, а також Володарсько-Волинський, Малинський райсуди та Коростенський міськрайонний суд, де буде замінено дах.

Голова Апеляційного суду Житомирської області Віталій Котік відзначив, що відкриття оновленого приміщення є радісною подією не тільки для району та області, а й загалом для держави. Адже це сприятиме  ще якіснішій роботі, що є головним аргументом у формуванні довіри громадян до судової системи.

Після перерізання святкової стрічки учасники заходу оглянули приміщення. Загалом тут працює 5 суддів, для яких передбачено 4 зали засідань, та 25 працівників апарату.