Закон і Бізнес


Кримінальні гази

Нецільове використання коштів за квоти обернулося справою


Влада і закон, №51 (986) 18.12—24.12.2010
2640

Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Юлії Тимошенко. Про це екс-прем’єр розповіла, вийшовши з приміщення ГПУ.


За словами лідера БЮТ, справу порушено за нецільове використання коштів, отриманих її Урядом від продажу квот парникових газів у межак Кіотського протоколу.
«Щойно в слідчого я з’ясувала: проти мене порушено кримінальну справу за те, що екологічні гроші були спрямовані на пенсії, що я скоїла великий злочин, ви¬плативши людям пенсії, коли дійсно країна була в кризі», — розповіла журналі¬стам Юлія Володимирівна.
Вона також додала, що слідчі прокуратури хотіли обрати для неї запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд, однак не змогли цього зробити через те, що вона прийшла на допит без адвоката. Тому, за словами лідера БЮТ, їй вручили повістку про повторний ви¬клик на допит на 20 грудня.
Щоправда, раніше «Українська правда» повідомляла з посиланням на власні джерела, що Ю.Тимошенко на допит супроводжує адвокат, присутність якого зумовлена висуненням їй обвинувачень.
Тепер пред’явлення обвинувачення перенесли на 20 грудня. При цьому екс-прем’єр запевнила журналістів, що прийде обов’язково з адвокатом.
Санкція ч.2 ст.210 Кримінального кодексу («Порушення законодавства про бюджетну систему України») передбачає від 2 до 6 років позбавлення волі.