Закон і Бізнес


Яблука розбрату


№33 (1279) 06.08—12.08.2016
3373

Три яблука в ручній поклажі туристки стали приводом для штрафу в декілька сотень доларів. Жінка забула вказати «імпорт» в декларації. Біологічна безпека запідозрила наявність у фруктах шкідників.


Бельгійську туристку оштрафували на Фіджі на $400 через привезені до країни три яблука, які вона не вказала в декларації.

Інцидент відбувся в міжнародному аеропорту Наді, повідомляє видання The Fiji Times.

Працівники управління біологічної безпеки республіки зупинили 63-річну Джанет Вишнецкі після того, як в її ручній поклажі були знайдені фрукти.

Дж.Вишнецкі зізналася, що зовсім забула про ці яблука. Жінка сподівалася, що відбувається попередженням від чиновників, але замість цього їй виписали штраф, який необхідно сплатити протягом 7 днів.

Мандрівниця звернулася за юридичною допомогою, а також зв’язалася з місцевими відомствами, які мають відношення до справи, зокрема з представниками BAF.

Управління біологічної безпеки Фіджі запобігає проникненню до країни комах-шкідників і інфекцій з-за кордону. Організація також перевіряє продукти, що експортуються й імпортуються до республіки.