Закон і Бізнес


ГПУ: розслідування «злочинів Майдану» гальмує Інтерпол


02.08.2016 12:48
3452

Інтерпол відмовляє в міжнародному розшуку осіб, які на думку української влади причетні до «злочинів Майдану», адже вбачає ознаки політичних переслідувань. З економічними злочинами ситуація виглядає не менш складною.


Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" розповів керівник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, передає видання «Закон і Бізнес».

Він поділив звернення департаменту до Інтерполу на дві частини: щодо осіб, причетних до злочинів під час подій Євромайдану, та щодо колишніх посадовців, яких підозрюють в економічних злочинах.

«У першому випадку позиція Інтерполу (така): відмовляємо в оголошенні в міжнародний розшук, бачачи ознаки політичних переслідувань. Але на наші прохання пояснити ці ознаки переслідувань відповідей немає. Що стосується економічних злочинів, було кілька дозволів на здійснення міжнародного розшуку. На даний час ситуація (така), що просто не відповідають нам. Немає ні дозволу, ні відмови. Ми написали листа, що не можемо продовжувати розслідування, але й тут відповіді немає. Ми просимо про можливість зустрічі, сподіваємося, така можливість буде», - сказав Горбатюк.