Закон і Бізнес


Правосуддя на відстані

В Одесі для подання позову вже не потрібно йти до суду


№32 (1278) 30.07—05.08.2016
3573

У рамках презентації результатів пілотного проекту «Електронний суд» у Київському районному суді м.Одеси відбулася екскурсія канцеляріями установи. Гості інституції, серед яких були, зокрема, представники органів судової влади, переконалися: для подання позовної заяви більше не потрібно йти до суду.


Під час екскурсії голова одеської установи Сергій Чванкін продемонстрував роботу програми «Електронний суд», починаючи від подання позовної заяви та закінчуючи винесенням рішення та надсиланням виконавчого листа до державної виконавчої служби.

Гості суду відвідали засідання, де розглядалася справа, подана в електронному вигляді. Слухала її суддя Оксана Куриленко. Під час засідання подані адвокатом документи сканувалися безпосередньо в залі суду та долучалися до електронної справи, що відображалося на екранах моніторів.

«Для подання позовної заяви більше не потрібно йти до суду. Це не міф, а реальність, яку сьогодні продемонстрував Київський районний суд м. Одеси», — наголосив С.Чванкін.

До речі, завдяки запровадженню згаданого проекту вдалося не тільки пришвидшити розгляд справ (всі документи, запити до відповідних органів відправляються миттєво), а й суттєво зекономити кошти (не оплачуються поштові послуги).