Закон і Бізнес


Змінюється номер урядової гарячої лінії


28.07.2016 11:00
2955

З 26 липня 2016 р. на урядову «гарячу лінію» можна звернутися за скороченим номером 1545, який діє на загальнодержавному рівні. Цей номер вже дійсний для таких операторів фіксованого та мобільного зв’язку Укртелеком, Київстар, Водафон - МТС Україна і Лайфселл.


Як пояснили "ЗіБ" в КМУ, тривалий час реалізація технічної сторони запровадження короткого номеру була неможливою, зокрема і через те, що такий номер мав бути єдиним для усіх операторів зв’язку. Крім того, раніше усі скорочені номери використовувалися лише за територіальним принципом або в рамках одного оператора телекомунікацій.

Очікується,  що запровадження короткого номеру спростить для громадян можливість звернутися на урядову «гарячу» лінію, оскільки його легко запам’ятати та швидко набрати з будь-якого телефону і, не сплачуючи жодних коштів за зв'язок, звернутися зі своїм проблемним питанням до органів виконавчої влади.

До моменту, коли абоненти всіх операторів, що діють на території України, зможуть безперешкодно зателефонувати на скорочений номер 1545, паралельно функціонуватиме номер 0 800 507 309.

Нагадуємо, в Україні також створена «гаряча лінія» для підприємців - 0 800 503 045.