Закон і Бізнес


Визначено порядок розгляду е-петицій до Кабміну


25.07.2016 17:26
2590

Уряд затвердив порядок розгляду електронної петиції, адресованої Кабінету Міністрів України. Громадяни можуть звернутися з петиціями до Кабміну безпосередньо через Урядовий портал або через веб-сайт громадського об’єднання, яке здійснює збір підписів громадян на підтримку петиції.


Відповідний порядок затверджений постановою КМУ від 22 липня 2016 р. №457 . Зауважимо, громадяни можуть звернутися з петиціями до Кабміну з питань, що належать до його компетенції.

Автор петиції або громадське об’єднання заповнюють спеціальну форму на Урядовому порталі та розміщують текст петиції. Під час заповнення форми автор зазначає ПІБ, місце проживання, контактний телефон, а також адресу електронної пошти. В свою чергу громадське об’єднання має вказати відомості про свою держреєстрацію, дані про керівника.

Згідно з постановою автор петиції повинен ідентифікуватися на Урядовому порталі або веб-сайті громадського об’єднання за допомогою електронних систем ідентифікації “Bank-ID”, SMS, електронного цифрового підпису або інших методів ідентифікації, передбачених відповідними веб-сайтами.

У петиції повинні бути викладені суть звернення та пропозиції. У заголовку петиції зазначається її короткий зміст.

Не оприлюднюється і не розглядається петиція, яка містить нецензурну лексику та лайливі вислови, про що у дводенний строк з дня її надіслання повідомляється автор петиції.

Петиція розглядається за умови збору на її підтримку не менш як 25 000 підписів громадян протягом не більше ніж трьох місяців з дня її оприлюднення.

Петиція, яка в установлений строк не набрала необхідну кількість підписів громадян на її підтримку, після закінчення строку збору підписів не розглядається як петиція.

Закон і Бізнес