Закон і Бізнес


За здоровий шлюб


У таджицьких молодят повинні бути тільки здорові нащадки.

№29 (1275) 16.07—22.07.2016
7712

У Таджикистані 1 липня набрала чинності заборона на шлюби між близькими родичами. Також прийнято закон про обов’язкове медичне обстеження молодят.


Відповідні зміни внесено до закону «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» і Сімейного кодексу республіки. Згідно з прийнятими поправками відтепер забороняється укладати шлюби між дітьми братів, дітьми сестер, дітьми дядьків і тіток. За даними «Інтерфаксу», також заборонено шлюби між дядьками і племінницями, тітками і племінниками, а також між особами, яких вигодувала молоком одна жінка.

Крім того, перед укладенням шлюбу молоді люди обов’язково проходитимуть безкоштовний медичний огляд, здаватимуть кров. Органи РАЦСу надалі не матимуть права укладати шлюби без таких меддовідок. У разі виявлення у будь-кого з молодят інфекційних захворювань він (вона) повинні пройти повний курс лікування, і лише після одужання їм буде дано дозвіл на укладення шлюбу.

Таджицькі трудові мігранти також обов’язково повинні будуть при поверненні на батьківщину пройти медичне обстеження на предмет різних інфекційних захворювань.