Закон і Бізнес


Обличчя не закривати!


№29 (1275) 16.07—22.07.2016
4362

Заборона на носіння в громадських місцях паранджі, бурок, вуалей і нікабів вступила в силу у швейцарському кантоні Тичино. За таке правопорушення загрожує штраф до €9200.


За дотриманням нових правил зобов’язана стежити поліція. Для цього в штат управлінь внутрішніх справ введено спеціальну посаду — «міжкультурний посередник», який навчатиме співробітників правоохоронних органів спілкуватися з потенційними порушниками, повідомляє The Daily Express.

Видання указує, що населення кантону складає 350 тис. чоловік, 70% з них є католиками, а з 30% практично ніхто не сповідує іслам. Тому заборона, відзначає видання, навряд чи якось вплине на життя місцевого населення. Проте нововведення може різко скоротити потік туристів із країн Перської затоки, які щорічно дають прибуток 19 млн швейцарських франків до регіонального бюджету.

Як розповіли в місцевому туристичному інформаційному центрі, у працівників галузі є побоювання, що гості і туристи з країн Ближнього Сходу уникатимуть відвідин їхнього регіону. Посольство Саудівської Аравії в Швейцарії вже видало попередження для підданих королівства, які хочуть відвідати конфедерацію цього літа, про необхідність дотримуватися обережності і не порушувати кантональний закон.

Рішення про заборону носіння паранджі, бурок, вуалей і нікабів було прийнято на регіональному референдумі у 2013 році. За таке обмеження виступили 65% учасників голосування.