Закон і Бізнес


Секс у законі


№29 (1275) 16.07—22.07.2016
5066

У Німеччині прийнято новий закон про проституцію. Він уточнює і регламентує права і обов’язки зайнятих у сфері секс-послуг сторін.


Згідно з новими правилами, працівниці інтимної галузі зобов’язані мінімум раз на рік проходити диспансеризацію, і раз на два — перереєстрацію, повідомляє DW.

Власники закладів повинні будуть отримувати дозвіл на ведення бізнесу. При цьому найсуворіші вимоги висуваються до приміщень борделів — тепер необхідно розділяти робочий простір і житлові приміщення.

За порушення власникам закладів загрожує штраф в €50 тис. Таку ж суму доведеться заплатити клієнтові, який порушив правило про обов’язкове використання презерватива.

Проституцію у ФРН легалізовано з 2002 року. Після ухвалення відповідного закону німецькі жриці кохання отримали можливість створювати власні правозахисні і профспілкові організації, вони платять внески до пенсійного фонду і податки державі, а також отримують пенсії.

За різними оцінками, у сфері надання інтім-послуг зайнято від 150 до 700 тис. жінок. Щорічний оборот індустрії оцінюється в €6 млрд.