Закон і Бізнес


Або дружина, або в’язниця


№28 (1274) 09.07—15.07.2016
3627

Камерунських чоловіків зібралися саджати за грати за подружню зраду. Адвокати проти — це відкине країну назад, до того ж сісти ризикує багато хто.


Камерунські законодавці збираються відправляти невірних чоловіків до в’язниці, повідомляє ВВС News. Відповідні обговорення йдуть у парламенті країни. «Чоловіки, що мають дітей поза шлюбом, повинні бути покарані, оскільки це свідоцтво подружньої зради», — прокоментував ініціативу один із законодавців.

За нормами країни, жінки, котрі вступають у сексуальні стосунки поза шлюбом, уже підлягають тюремному ув’язненню на строк від 2 до 6 місяців. Адвокатська палата країни виступила проти нововведення — за словами юристів, ухвалення такого закону відкине Камерун назад і лише збільшить тюремне населення країни.

25 лютого 2015 року покарання за подружню зраду було скасоване в Південній Кореї. «Кримінальне покарання за адюльтер порушує право людини на невтручання в її особисте життя, а також обмежує її свободу у виборі сексуального партнера», — прокоментував один із суддів країни своє рішення.