Закон і Бізнес


Правники надрукують дітям книжки з малюнками про Конституцію


24.06.2016 16:38
3990

З нагоди 20-ї річниці Основного Закону правники розпочали роботу над циклом книг про Конституцію України для дітей, підлітків та молоді, які допоможуть їм розібратися в складній конституційній матерії.


Ініціаторами проекту «Ростемо разом з Конституцією!» виступили член правління Асоціації правників України Олександр Ільков та Комітет АПУ з конституційного права, адміністративного права та прав людини.

У реалізації проекту вони вбачають можливість просто і фахово відповісти на дитячі запитання, роз’яснити конституційні права та обов'язки людини,  познайомити з основами державного ладу.

Наразі вже проведено низку попередніх переговорів з видавництвами, дитячими письменниками та художниками-ілюстраторами, які підтримують ініціативу та готові до участі у проекті.

Першою планується видати книгу для молодших школярів. У максимально доступній формі з використанням яскравих ілюстрацій вона познайомить діток з основами Української Конституції.

«Маленька дитина за статистикою задає батькам до 400 різних питань на день. Рано чи пізно дитина спитає Вас про державу, про Президента, Верховну Раду, суд. Чи зможете Ви відповісти на ці питання в доступній для дітей формі? Слід бути готовими (особливо батькам-юристам) і до прямого запитання: «А що таке Конституція і навіщо вона потрібна? Впевнені, чим раніше дитина усвідомить відповіді на ці питання, тим більше в нашої держави шансів на правосвідоме суспільство і відповідальних політиків», - коментує ініціативу голова Комітету з питань конституційного права, адміністративного права та прав людини Альона Шуліма.

Закон і Бізнес