Закон і Бізнес


Суддям підготують власну антикорупційну програму


24.06.2016 16:02
2052

Асоціація розвитку суддівського самоврядування України запланувала створення антикорупційної стратегії. В ній, зокрема, збираються проаналізувати питання корупції не лише в судах, а й в прокуратурі та адвокатурі.


Про це сьогодні під час Одеського міжнародного форуму заявив президент АРССУ, суддя Львівського окружного адміністративного суду Володимир Кравчук.

Всіх бажаючих він запросив допомогти в роботі над стратегією.

В. Кравчук зауважив, що під час одного з опитувань суддям було поставлено питання - за яку суму вони готові відмовитись від толерування корупції. Середня сума за результатами опитування 30-40 суддів становить близько 5 тис.доларів США (максимум - 15 тис., мінімум - 1.5 тис.).

Новий закон про судоустрій може забезпечити суддям такі суми. Та чи буде цього достатньо, - зауважує суддя. Він також відзначає, що навіть якщо більшість суддів будуть максимально чесними, вони наразі не можуть витіснити зі своїх лав меншість, якій захочеться ще більше. То ж, говорить суддя, якщо у експертів, представників громадянського суспільства є ідеї як допомогти у боротьбі з цією проблемою, їм слід долучитись до роботи над стратегією.

Закон і Бізнес