Закон і Бізнес


Антикорупційний суд в Україні вже є

Навіщо потрібен ще один надзвичайний?


24.06.2016 12:34
3722

Для чого створювати окремий суд для розгляду антикорупційних справ? Особливо, якщо зауважити, що такий суд в Україні вже є. Це Солом'янський райсуд Києва, який наразі займається справами Національного антикорупційного бюро, що розташоване у Солом’янському районі столиці.


На це вказують учасники обговорення однієї з дискусійних панелей Одеського міжнародного судового форуму, який проходить сьогодні за підтримки Асоціації правників України та Аосціації розвитку суддівського самоврядування, передає кореспондент видання «Закон і Бізнес».

Так, якщо ми намагаємось повернути довіру суспільства, то для чого відокремлювати суд, який діє в рамках кримінальної юстиції, - дискутують учасники форуму. Відзначають навіть, що це нагадує створення надзвичайних судів. Сумніви щодо створення такого суду висловив і суддя ВСУ Олександр Прокопенко.

Втім, напротивагу такій позиції лунала також і думка, що Солом'янський райсуд неможливо так швидко оновити, як це буде у випадку створення абсолютно нового суду. На цьому зокрема наголошував заступник міністра юстиції Сергій Петухов.

Слід відзначити, що на думку правників, в питанні створення антикорупційного суду варто робити ставку на спеціалізацію відповідних суддів, а не на те, що вони будуть "чистішими і кращими, ніж їхні колеги".

Закон і Бізнес