Закон і Бізнес


Еxit or not exit?


№25 (1271) 18.06—24.06.2016
3973

Найбільш популярна британська газета The Sun звернулася до своїх читачів із закликом проголосувати за вихід з Європейського Союзу на референдумі, який відбудеться 23 червня.


«Це наш останній шанс відділитися від антидемократичної брюссельської машини. І настав час цим шансом скористатися», — повідомляє The Sun, чия аудиторія сягає близько 7,7 млн читачів.

Згідно з останніми результатами опитувань, проведених YouGov для The Times, нині за вихід з Євросоюзу хочуть голосувати вже 46% британців, тоді як варіанту «залишитися» перевагу віддають лише 39%. Інший моніторинг, проведений ORB для The Daily Telegraph, також показав перевагу євроскептиків, проте не таку вагому: 49% проти 48, повідомляє Reuters.

Вихід Великої Британії з ЄС може обернутися масштабними наслідками для політики, економіки, оборони й дипломатії всіх західних країн. Так, голова Міністерства закордонних справ Швеції Маргот Валльстрем кілька днів тому заявила, що Вrexit може призвести до розпаду всього Європейського союзу.

Більше того, на її думку, у зв’язку з подіями останніх місяців рішення королівства залишитися в ЄС також вплине на розстановку сил усередині об’єднання, оскільки інші держави також захочуть отримати особливі умови членства, як і британці.