Закон і Бізнес


Коти плазування

Саудитам заборонили фото з тваринами та ігри з покемонами


№23 (1269) 04.06—10.06.2016
3657

Верховний комітет з наукових досліджень і релігійного права Саудівської Аравії опублікував фетви, що забороняють робити селфі з котами і грати в настільні і карткові ігри за участю персонажів з японського мультфільму «Покемон».


Фотографуватися з домашніми тваринами жителям королівства заборонив богослов, шейх Салах Бін Фаузан аль-Фаузан. При цьому член Ради богословів особливо відзначив шкідливість селфі з котами. На думку релігійного авторитету, знімки з тваринами — ознака плазування перед західною культурою.

«І коти тут взагалі ні при чому. Проблема не в тваринах, а в зображенні. Ідоли суперечать законам дійсної релігії. Не можна фотографуватися ні з собаками, ні з котами, ні з вовками», — відзначив він.

У іншій релігійній ухвалі забороняється грати в настільні і карткові ігри по мультику «Покемон». У фетві наголошується, що покемони безпосередньо суперечать ісламському віровченню, а ігри є не тільки марною тратою часу, але і містять сіоністські ідеї, а також привчають до азарту, повідомляє Newsweek.

В середині квітня дубайський департамент у справах ісламу і добродійної діяльності видав фетву про заборону незаконного використання безпровідного доступу в Інтернет. «Не допускається використання того, що належить іншим, без оплати або без їх дозволу. Таким чином, Інтернет повинен використовуватися тільки після передплати на послугу», — пояснили автори документа.