Закон і Бізнес


Депутати погодили низку питань щодо оздоровлення дітей


01.06.2016 11:31
3633

В Законі про оздоровлення та відпочинок дітей збираються визначити, що оздоровча зміна (період перебування дитини в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку) триває не менше 18 днів, а не 21 дня як це визначено зараз.


Такі зміни передбачені законопроектом №2917 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, збереження мережі дитячих оздоровчих закладів”, який ВР сьогодні прийняла за основу.

До вже згаданого Закону також пропонується внести зміни в частині законодавчого врегулювання оздоровлення дітей загиблих учасників масових акцій громадського протесту, дітей учасників бойових дій та дітей, які постраждали внаслідок антитерористичної операції.

Окрім того, проектом передбачено ведення Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей, що буде обліковувати майно дитячих закладів оздоровлення та відпочинку з метою запобігання ліквідації, передачі під заставу, перепрофілюванню, використанню не за призначенням такого майна.

Документ також стосується наступного:

- встановлення персональної відповідальності засновників (власників) дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за якість послуг, які вони надають.

- вирішення питання щодо приймання на оздоровлення та відпочинок дітей різних вікових категорій разом з батьками.

Також проектом передбачає адміністративна відповідальність за неподання уповноваженою особою суб’єкта господарювання, установи, організації відомостей до державних реєстрів, ведення яких передбачено законодавством України. За таке порушення передбачається накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Окрім того, за аналогічне правопорушення пропонують встановити і кримінальну відповідальність, за умови, що відповідне неподання відповідальною посадовою особою відомостей до державного реєстру потягло за собою заподіяння шкоди. В цьому випадку штраф визначений у розмірі від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років.

Закон і Бізнес