Закон і Бізнес


В’язниця вихідного дня


№22 (1268) 28.05—03.06.2016
3567

Британські ув’язнені відвідуватимуть в’язницю тільки у вихідні. Влада королівства готує масштабну реформу пенітенціарної системи, згідно з якою засуджені зможуть ходити на роботу в буденні дні.


Британська влада має намір дозволити злочинцям приходити у в’язницю тільки у вихідні, а решту часу проводити вдома, повідомляє The Telegraph. Тепер ув’язнені зможуть ходити на роботу. Стеження за ними вестиметься за допомогою новітньої системи супутникового спостереження. Систему спочатку введуть у восьми поліцейських округах, а потім розповсюдять по всій країні.

ЗМІ повідомляють, що цей крок стане найбільшою реформою тюремної системи Британії з часів вікторіанської епохи. Прем’єр-міністр Девід Кемерон сподівається, що він «революціонізував» систему відбування покарання, дозволивши засудженим працювати протягом всього робочого тижня. В той же час нововведення розкритикували деякі члени правлячої консервативної партії. Вони вказали, що відвідини в’язниці двічі на тиждень — дуже м’яке покарання для злочинців.