Закон і Бізнес


Громадська рада перевірятиме російські книжки?


25.05.2016 17:25
2463

Громадська експертна рада, спеціально створена при Держкомтелерадіо, за заявками офіційних імпортерів буде перевіряти назви по номенклатурі імпорту, по заявці кожного імпортера російських книжок.


Такий механізм передбачено напрацьований міжвідомчою робочою групою проектом закону щодо обмеження доступу російських книг антиукраїнського змісту на ринок України. Як повідомили "ЗіБ" в КМУ, законопроект перебуває на погодженні в центральних органах виконавчої влади. Після цього документ буде внесено Урядом на розгляд ВР.

Згідно з проектом якщо громадська експертна рада виявить антиукраїнський, антидержавний, ворожий для України зміст, то така продукція не отримає дозволу для поширення в Україні. Вся інша продукція буде поширюватись і відповідний дозвіл отримає.

Проектом також передбачено обмеження для видавничої продукції походженням із країни-агресора. Зокрема, запроваджується норма про заборону поширення друкованої продукції із закликами до знищення територіальної цілісності України, пропаганди війни, популяризації силових органів держави-агресора та їхніх окремих дій, що створюють позитивний образ військовослужбовців держави-агресора, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України.