Закон і Бізнес


У реєстрі з'явився вирок журналісту Руслану Коцабі


Руслан Коцаба (фото - Типовий Франківськ)

18.05.2016 14:53
4080

В Єдиному державному реєстрі судових рішень опубліковано вирок стосовно Руслана Коцаби, якого обвинувачували у державній зраді та перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України.


У справі №344/4742/15-к 12 травня 2016 р. Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області вирішив визнати Р.Коцабу винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.114-1 КК (перешкоджання законній діяльності ЗСУ), та призначити йому покарання із застосуванням ст.69 КК у виді позбавлення волі на строк 3 роки 6 місяців.

В обвинуваченні за ст. 111 КК (державна зрада) Р.Коцабу було визнано невинуватим та вирішено виправдати його за цією статтею за відсутністю складу злочину.

Строк відбуття покарання обвинуваченому рахуватимуть з часу фактичного затримання 7 лютого 2015 року, зокрема, відповідний строк попереднього увязнення буде зараховано у строк відбуття покарання з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

У рішенні відзначається, що Р.Коцаба, діючи як публічна особа, розмістив відеозвернення з закликами проти мобілізації в інтернеті та ЗМІ, що становить вплив на суспільство. "Підтвердженням цього є і значна кількість цитувань ОСОБА_3 та обговорення його звернень в інших ЗМІ, в тому числі Російської Федерації. Це звернення мало негативний вплив на соціум загалом, висловлювання у ньому не опиралися на точну фактологічну основу, сприяли формуванню думки громадян щодо уникнення призову та невиконання завдань щодо оборони держави" - йде мова в рішенні суду.