Закон і Бізнес


Податок солідарності

Від біженців можна відкупитися за Є250 000. За кожного


№19-20 (1265-1266) 14.05—20.05.2016
3912

Єврокомісія запропонувала країнам-членам ЄС виплачувати так званий податок солідарності за кожного не прийнятого за квотою біженця тій державі, яка надасть йому притулок.


Як повідомляється на сайті Єврокомісії, країна зможе тимчасово не брати участь в розселенні мігрантів. «У цьому випадку їй доведеться зробити солідарний внесок в 250 тис. євро за кожного, хто запросив притулок, за якого вона повинна була б нести відповідальність за механізмом справедливості, на користь країни-члена, яка прийме цю людину замість неї», - повідомили в ЄК. Пропозиція покликана послабити міграційну криза в деяких країнах і більш рівномірно розподілити потік претендентів на притулок.

Ідея була висунута в рамках представлених Єврокомісією пропозицій щодо реформування єдиної системи надання притулків. Вони передбачають розподіл біженців з одних країн в інші, повідомив перший віце-президент ЄК Франс Тиммерман. При цьому стара система, за якої біженці повинні просити про притулок в першій країні, в яку в'їжджають, зберігається.

Раніше Єврокомісія запропонувала два можливих основні варіанти реформування системи надання притулку. Було названо два варіанти реформи. Перший - доповнити існуючі правила домовленістю про розподіл надлишкової кількості біженців в надзвичайних ситуаціях. Другий шлях - розподіл анкет всіх біженців між державами ЄС, починаючи з моменту подачі прохання про притулок.