Закон і Бізнес


Права товстошкірих

Життя, здоров’я, честь і гідність слонів візьмуть під захист


№19-20 (1265-1266) 14.05—20.05.2016
4060

Жителі Камбоджі обурюються з приводу нещадної експлуатації слонів для розваги людей. Вони написали петицію до представників влади, в якій висловлюють незадоволення таким явищем, яке інколи призводить навіть до загибелі тварин. Власники слонів уже пообіцяли скоротити робочий час своїх підопічних.


Під час туристичної прогулянки в Камбоджі біля храмового комплексу Ангкор-Ват від серцевого нападу помер слон. Після його загибелі була опублікована петиція до влади країни з вимогою заборонити використання цих тварин з розважальною метою. Про це повідомляє ВВС News.

«Ветеринари дійшли висновку, що смерть слона настала через високу температуру. Вона викликала стрес, високий кров’яний тиск і, відповідно, серцевий напад», — розповіли журналістам у компанії, якій належала загибла тварина. Того дня вона встигла пропрацювати лише 45 хв. і пройти трохи більше як два кілометри за 40°С.

На момент написання замітки петиція зібрала майже 32 тис. підписів. На думку її авторів, використання слонів для катання не може бути безпечним для них і, по суті, є жорстоким поводженням.

Загиблому азіатському слонові було 40 з гаком років. У природі вони зазвичай доживають до 48. Після інциденту багато туристичних компаній припинили рекламувати поїздки на цих тваринах і пообіцяли скоротити їх робочий час в особливо спекотні дні.