Закон і Бізнес


Експерти вирішать, як не допустити на ринок окремі російські книги


26.04.2016 17:58
3168

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко провів нараду з письменниками, видавцями, представниками СБУ, фіскальної служби щодо механізму обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту. Для напрацювання відповідних процедур створено робочу групу.


Як повідомили "ЗіБ" у КМУ, за даними Держкомтелерадіо, на сьогодні понад 70% друкованої продукції, що реалізується в Україні, є продукцією країни-агресора і більшість її є контрафактною. Та навіть якщо вдається зафіксувати факт нелегального перетину кордону таких книжок, через недосконале  законодавство є ймовірність, що через суд вони будуть повернені власнику.

На думку письменника і видавця Дмитра Капранова, заборона російської продукції не вирішить проблему і може бути введена в дію лише в крайньому випадку. На його думку, книжки країни-агресора потрібно ліцензувати. 

Під час наради  вирішено створити робочу групу при Держкомтелерадіо, яка має виробити дієвий механізм обмеження доступу російської продукції в Україну. Перше засідання заплановано на 29 квітня.