Закон і Бізнес


Краса вимагає грошей


№18 (1264) 01.05—13.05.2016
3956

У Великій Британії запровадили плату за милування дзвониками в лісі. Це допоможе трохи зменшити наплив любителів природи у весняні дні і хоч якось захистити тендітні квіти і дерева від надмірної уваги.


У Великій Британії запровадили плату за милування дзвониками в лісі Доккі-Вуд (графство Хартфордшир), повідомляє The Telegraph. Таке рішення ухвалив Національний фонд об’єктів історичного інтересу або природної краси.

Доккі-Вуд — популярне місце серед любителів природи. Тисячі людей відправляються туди навесні на прогулянку, в результаті дерева і квіти страждають. Плату за вхід запровадили на травневі свята і на другий травневий вікенд, щоб захистити ліс і квіти від натовпів туристів.

Щоб помилуватися на дзвоники, дорослим доведеться заплатити ‡3, дітям — ‡1. Плату запроваджено на піковий час з 10:00 до 16:00. Для відвідувачів також розробили спеціальний маршрут.

Раніше працівники добродійної організації розставляли на території лісу щити із закликами дбайливо ставитися до тендітних квітів і вразливого лісового грунту, проводили виховні бесіди, проте ці заходи не принесли успіху.