Закон і Бізнес


В Україні з'явиться концепція деофшоризації


20.04.2016 09:00
3542

На засіданні робочої групи Національної ради реформ була попередньо затверджена концепція деофшоризації. Водночас П.Порошенко збирається затвердити указ про заходи, що унеможливлюють використання компаній-резидентів, що мають офшорний статус, для мінімізації податкових зобов’язань і виведення прибутку за кордон.


Про це йшла мова на вчорашньому засіданні Національної ради реформ, повідомили "ЗіБ" у прес-службі Президента.

«Сподіваюсь, що до 1 червня спільна та узгоджена законотворча робота разом з експертним середовищем при залученні найкращих світових консультантів та аудиторів дозволить представити відповідні напрацювання у Верховній Раді для узгодженого голосування», - зазначив Президент.

Також Президент відзначив свої сподівання в частині того, що представники Державної фіскальної служби, Кабінету Міністрів, Верховної Ради та Адміністрації Президента зможуть вжити заходи, які унеможливлять використання громадянами України офшорних компаній для мінімізації сплати податків всередині держави. 

Нагадаємо, раніше П.Порошенко зазначив, що слід забезпечити надходження податків в Україну від діяльності компаній, незалежно від того, зареєстровані вони в Україні чи за її межами, якщо вони прямо чи опосередковано належить українському резидентові.