Закон і Бізнес


Оскарження дій ДФС


№16 (1262) 16.04—22.04.2016
3095

У центральному апараті Державної фіскальної служби відбувся повторний розгляд адміністративної скарги ТОВ «Савік Шустер Студія» на податкові повідомлення-рішення, винесені у 2015 році.


За словами адвокатів МПЦ EUCON, які представляють інтереси скаржника, посадові особи органів ДФС припустилися кількох помилок, наслідком чого стало формування неправильної правової позиції щодо кожного окремого порушення, а також законності проведення перевірки в цілому.

Також податкові органи погодили внесення платника податків до графіка перевірок за один день, що викликає сумніви в законності перевірки.

Відповідно до чинного законодавства рішення щодо адміністративної скарги приймає керівник ДФС або його заступник, які були відсутні на засіданні. Тож з урахуванням подовження строків розгляду скарги керуючим партнером МПЦ EUCON Ярославом Романчуком було заявлено клопотання про перенесення розгляду справи, створення робочої групи з її розгляду, яку очолить уповноважена особа ДФС, котра прийме остаточне рішення.

Прикметно, що разом зі скаргою адвокатами було подано 11 клопотань, зокрема щодо залучення до розгляду посадових осіб, які виносили оскаржуване податкове повідомлення-рішення, осіб, котрі приймали рішення стосовно адміністративної скарги в ГУ ДФС у м.Києві та ін. Всі вони залишилися без розгляду