Закон і Бізнес


В Донецькій області запрацює Закон про публічні закупівлі


04.05.2016 15:25
4389

Закон про публічні закупівлі вводиться в дію для місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування та військово-цивільних адміністрацій, місцезнаходженням яких є територія Донецької області, з дня набрання чинності законом, який сьогодні підписав П.Порошенко.


Відповідний Закон (проект №4199) "Про внесення деяких законодавчих змін щодо особливостей використання окремих публічних коштів на території Донецької області" набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування. У свою чергу відзначимо, що як правило закони, підписані Президентом, публікують в "Голосі України" вже на наступний день.

Таким чином з дня набрання чинності цим Законом відповідно Закон «Про здійснення державних закупівель» не застосовується до місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування та військово-цивільних адміністрацій, місцезнаходженням яких є територія Донецької області. На них поширюватиметься Закон про публічні закупівлі.

Нагадаємо, Законом про публічні закупівлі передбачається, що цей Закон набирає чинності з дня наступного за днем його опублікування та вводиться в дію:

з 1 квітня 2016 року — для центральних органів виконавчої влади та замовників, що здійснюють діяльність в окремих сферах;

з 1 серпня 2016 року — для всіх замовників.

Закон і Бізнес