Закон і Бізнес


Знайти й покарати


№43 (1082) 25.10—02.11.2012
2970

У новому парламенті Грузії буде створена слідча комісія з розслідування «злочинів», скоєних у період правління президента Михаїла Саакашвілі.


За словами новообраного спікера парламенту республіки Давида Усупашвілі, очікується кілька гучних справ. «На жаль, слово «злочинці» було не метафорою, не політичним символом, а точною характеристикою стану справ. Я підозрюю, що багато речей скоро стануть публічними й ми дізнаємося про конкретні факти насильства, елітарної корупції, політичного переслідування. Але ми повинні пройти дуже вузькою стежкою, щоб не зробити кроку ні в реваншизм, ні в байдужість. Якщо буде байдужість, то наші люди стануть робити те ж саме», — сказав Д.Усупашвілі напередодні обрання його спікером.

За словами голови парламенту, передбачається, що комісію очолить його дружина Тінатін Хиджашелі, котра, як і він, є одним з лідерів Республіканської партії Грузії. «Буде призначений новий генеральний прокурор, проведено зміни в органах поліції», — повідомив Д.Усупашвілі.

Нове політичне керівництво планує завершити розслідування протягом року.

При цьому спікер уважає, що Грузія як і раніше повинна докладати зусилля до того, щоб вступити в НАТО і ЄС, проте «це треба зробити не так, що ось ми перемогли Росію, а так, щоб Росія й росіяни розуміли, що це не втрата для них, а логічний історичний процес».