Закон і Бізнес


Відпочивай без політики!

Вислови щодо захисту національного парку прирівняли до підриву суверенітету країни


Ді Капріо не встигли депортувати: він покинув країну.

№15 (1261) 09.04—15.04.2016
3698

Влада Індонезії пригрозила депортацією американському акторові Леонардо Ді Капріо за критику плантацій для видобування пальмового масла. Це одна з найбільших і найбільш прибуткових галузей промисловості країни, а також причина невпинної вирубки її тропічних лісів.


Незадоволеність чиновників викликало спілкування актора з представниками місцевих екологічних НКО. Під час цього спілкування Ді Капріо відвідав національний парк «Гунунг-Лесер» в провінції Ачех на північному заході острова Суматра. Після цього він опублікував декілька фотографій в своєму Instagram і залишив запис, де розповів про шкоду, яку завдають живій природі плантації.

Він також розмістив в Twitter посилання на петицію, звернену до президента Індонезії, яка закликає забезпечити захист екосистеми парку «Гунунг-Лесер», — «останнього місця на Землі, де орангутанги, слони, носороги і тигри Суматри можуть співіснувати в дикій природі».

Заява Ді Капріо викликала незадоволення індонезійських чиновників. Вони звинуватили актора в «чорному піарі» і спробах підірвати довіру до уряду і суверенітет Індонезії, повідомляє місцеве видання Republika.

«Якщо будь-яка заява дискредитує уряд і інтереси Індонезії, то особа, що зробила його, може бути депортована», — заявив глава міністерства імміграції і прав людини Ронні Сомпі. Він вказав, що Ді Капріо знаходиться в Індонезії по туристичній візі і, відповідно, повинен відвідувати екскурсії. «Якщо ж він знаходиться в Індонезії з іншими цілями, здійснюючи діяльність, яка порушує громадський порядок і завдає збитку інтересам країни, то імміграційні служби готові депортувати його», — сказав чиновник.