Закон і Бізнес


В інтеграцію вірую!

Від мігрантів зажадають клятву про визнання європейських цінностей


№15 (1261) 09.04—15.04.2016
5625

Влада Бельгії зобов’яже мігрантів, які прибувають не з країн Євросоюзу, підписувати так звану клятву інтеграції — заяву про визнання місцевих цінностей. Після цього біженці зможуть отримати право на перебування в країні.


Передбачається, що спеціальну заяву будуть зобов’язані підписати приїжджі до Бельгії на термін більш ніж 3 місяці, за винятком студентів і претендентів на статус біженця, повідомляє Reuters.

«Багато хто приїжджає до Бельгії з країн з іншими цінностями. Якщо вони хочуть жити тут, у Європі, то вони повинні будуть підписати заяву про те, що визнають наші цінності», — повідомив представник офісу держсекретаря Бельгії з питань притулку і міграції Лоран Мутамбай. Інакше мігранти не зможуть залишитися в країні, додав він.

Крім того, документ включатиме обіцянку запобігати будь-яким спробам здійснення терористичних актів, а також докладати про атаки, що готуються. Очікується, що парламент Бельгії прийме пропозицію про «заяву приїжджого» найближчими місяцями.

Правда, скептики відзначають, що для правовірного мусульманина подібна клятва не несе яких-небудь зобов’язань. Не говорячи вже про тих, хто прагне потрапити в ЄС абсолютно з іншими цілями, ніж євроінтеграція.